Saturday, September 28, 2013

Girl in the City

We zijn in een echte stad. Met parkeerproblemen en files, te dure hotels die te ver uit het centrum liggen (want de hotels in het centrum zijn nog veel duurder). Maar ook met: geweldige winkels, fantastisch eten, mensen die zich een beetje opdoffen (dat heb ik in geen 3 weken gezien).

2013-09-27 10.57.43
Ik werd ontzettend gelukkig bij de Savory Spice shop, waar ze alle denkbare soorten kruiden en specerijen en mengsels en blends en rubs verkopen. Het ruikt er zalig en je mag alles proeven, alleen de pot met de heetste peper ter wereld blijft dicht - die kun je alleen proeven in de versie waar hij gemengd is met zout.
Je kunt alles kopen in elke hoeveelheid, in plastic zakjes, en dat is ook al zo fijn voor de wereldreiziger die voor sommige mensen iets kleins maar fijns wil meenemen zonder dat de koffer meer dan 23 kilo gaat wegen.IMG_4558


Daarna gingen we lunchen bij The Market. Een unieke plek die zowel winkel, deli als restaurant is, met een chaotische maar toch gesmeerd lopende 'bestelstructuur' (op hun site is er een hele pagina gewijd aan 'how it works' en toch snapte ik het niet helemaal), maar iedereen was enorm behulpzaam en ik kreeg mijn favoriete brunch, hoewel die als zodanig niet op de kaart stond: beboterde toast, met daarop een plak enigszins smeltende kaas, over easy eieren, bacon en groene chilisaus (nou ja, die laatste stal ik van Dennis' breakfast-burrito.)
Dat we deze plek vonden was geen toeval. De vorige avond waren we bij Trinity aan de praat geraakt met een leuke local. Hij herkende onze taal omdat hij ooit als 20-jarige verliefd was geweest op een Nederlands meisje - zij woonde met haar ouders in de VS, en het voornaamste wat hij zich van de relatie leek te herinneren was de moddervette boterkoek die de moeder van zijn liefje voor hem bakte. We hadden een aangenaam bar-gesprek over Europa versus VS, bier, wandelen en eten. 'Gaan jullie naar Denver? Dan MOET je naar.. ah shit ik weet niet meer hoe het heet.. het is een heel bijzondere plek, in de buurt van.. ik weet het niet meer, het is zo lang geleden dat ik er was'. Het barmeisje werd te hulp geroepen en zij wist ook niet hoe het heette, maar wist wel dat het in de buurt van Larimer Street was, en Google deed de rest. Thanks, Scott!

IMG_4557

Er was nog een shopping sessie (dank u, creditcard) en daarna een fantastisch diner bij Euclid Hall. Denk: een duitse bierhal met worst en mosterd in alle mogelijke variaties. We aten 4 soorten worst, 4 soorten pickles, 4 soorten mosterd, gegrilde kool, friet met bacon aioli. O, en hoofdkaaskroketjes met pruimensaus.

IMG_4565

IMG_4563

Denver by night.

2013-09-27 20.18.57 copy

We hebben nog 1 dag, met een gepland museumbezoek en nog wat shoppen misschien, een Aziatisch diner, en dan klimmen we morgen in het vliegtuig, verliezen ergens de acht uur die we drie weken geleden cadeau hebben gekregen, en zijn weer thuis.

Tot dan!

2 comments:

  1. Hurray! You finally got your eggs and bacon.

    ReplyDelete
  2. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals sent to your mobile phone daily.

    Start following our signals right now and gain up to 270% per day.

    ReplyDelete