About
"I write to investigate whatever it is that I'm feeling" - Alice Munro

Ik ben Klary Koopmans, schrijver, blogger en publicist. Mijn werk verscheen onder meer in nrc.next, Vrij Nederland, de Volkskrant, Jamie magazine en (binnenkort) LINDA. Maar net zo belangrijk als de betaalde opdrachten zijn de blogs, al 7 jaar de speeltuin waar ik alles kan doen en zeggen en laten zien wat ik wil.


Van 2006 tot 2012 schreef ik een blog over eten en alles wat ermee te maken heeft - herinneringen, dromen, smaken, wat ik at in Amsterdam en op reis, wat ik kookte voor mezelf en voor anderen. De receptenindex is nog steeds een mooie ingang voor alles wat ik die jaren heb gekookt en uitgeprobeerd. Maar na zes jaar kwam er ineens het besef dat het tijd was voor verandering.


Rabarberdromen is nu de plek waar ik nu schrijf over alles wat me inspireert, opvalt, en raakt. Het zijn persoonlijke verhalen die steeds persoonlijker worden, of het nu gaat over een mooie film of een bitterzoete ontmoeting, of ik blogadvies geef of een restaurantbezoek beschrijf.


De gemene deler van al die stukjes is niet zo makkelijk te vinden, nu ik niet meer kan zeggen "Ik denk de hele dag aan eten."


Ik verwonder me. Waarom mensen (en natuurlijk, ikzelf) zijn zoals ze zijn, doen wat ze doen, zich tot elkaar en zichzelf verhouden. Die verwondering drijft me om te schrijven, en al schrijvend te onderzoeken wat ik voel als ik de wereld om me heen en de wereld in mezelf bekijk.

Vragen, opmerkingen? Mail me op info@klarykoopmans.com.

No comments:

Post a Comment