Tuesday, September 10, 2013

In a pickle

I would walk all the way
From Boulder to Birmingham
If I thought I could see, I could see your face
(Emmylou Harris - Boulder to Birmingham)

Zie hier voor een mooie versie van de jonge Emmylou.


Na 24 uur onderweg te zijn geweest staken we op maandagavond eindelijk de sleutel in het slot van ons houten huisje in het Foot of the Mountain Motel in Boulder, Colorado.

Die bergen zagen we bij het ontwaken overigens niet, want het regende.
In plaats van wandelen in zonovergoten alpine landschappen (waar ik tijdens de vliegreis wel van gedroomd had) werd het dus winkelen in druilerig Boulder.

IMG_4081

En dan is het zo heerlijk om in Amerika te zijn.. waar je in een stadje, zowat 10 keer zo klein als Amsterdam, zowel een fantastische boekwinkel vindt, als een wereldberoemde specerijenwinkel (Penzeys) waar ik zo enthousiast aan de 5 verschillende soorten kaneel snoof dat ik het een uur later nog in mijn neusgaten had zitten, en een theewinkel waar hippe jongens met hippe snorren ons exclusieve Chinese thee lieten proeven.

Lunch bij Oak at Fourteenth: gefrituurde pickles met Green Goddess mayo, salade met geroosterde zalm, gepocheerd ei, bietjes en sperziebonen pickles (ze houden daar van pickles). Dennis at pork belly, met.. nog meer pickles.

IMG_4088


IMG_4089


En na de lunch was het zowaar genoeg opgeklaard voor een wandeling in de bergen achter het motel.
De Rockies hebben zich nog niet laten zien. Als troost gaan we straks maar even naar de leukste (zo wordt ons van alle kanten verzekerd) bierbrouwerij.


1 comment:

  1. I spent four terrific years as a student in Boulder. The sun will shine, soon. When it does, rent bikes and take a trip on the Boulder Creek Bike Path!

    ReplyDelete