Wednesday, January 30, 2013

Rammenas



Een leuker groentewoord bestaat misschien wel niet.

Het is een beetje een rare knol, die rammenas. Stoffig zwart van buiten, romig wit van binnen, fris en knapperig met een verraderlijk scherpe, radijs-achtige bite.

Mijn rammenasjes gingen in een soort huzarensalade. Omdat ik die vrij substantieel wilde maken deed ik er gekookte volkorenmacaroni door, maar zonder de pasta is het een lekkere bijgerecht-salade. In dat geval heb je wat minder dressing nodig.



Rammenas-salade

2 kleine rammenassen, geschild en in kleine blokjes
1 winterpeen, idem
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
4 zoet-zure augurkjes, in kleine blokjes
(optioneel: gekookte (volkoren)macaroni)

dressing:
100 ml karnemelk
2 eetlepels olijfolie
een scheutje wijn- of ciderazijn
1 theelepel karwijzaad, gemalen in de vijzel
een snuf chilivlokken
zout en peper

Meng alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en schep deze door de groente. Laat een uurtje staan.




No comments:

Post a Comment