Monday, September 7, 2015

Een dagje sherry

Met de catamaran van Cádiz naar Puerto de Santa Maria. Bezoekje aan sherry bodega Gutierrez Colosia: we waren de enige 2 toeristen voor de Engelstalige tour en kregen een persoonlijke rondleiding van ruim een uur, die eindigde met sherry proeven en een gesprek over sherry, smaak, jenever, islam en Aboutaleb.
Ik wist niks van sherry behalve dat ik het lekker vind. Nu weet ik wat meer, maar ik was vooral onder de indruk van de toewijding en liefde voor het ambacht in dat kleine familiebedrijf.
'Savonds gingen we naar Taberna Manzanilla in Cádiz, een piepklein barretje waar ze niks anders serveren dan hun eigen sherry (met een stukje kaas en een paar olijven). Alweer: familiebedrijf, totale toewijding. De barman/eigenaar (vierde generatie) liet een foto zien van z'n driejarige zoon die speelt tussen de sherryvaten: hopelijk heeft hij die liefde voor dit bijzondere product straks ook.
'Hoe zeg je eigenlijk proost in het Spaans', vroeg ik. Hij schreef het met krijt op de bar, net als onze rekening - 8,50 voor 4 drankjes en een stuk kaas.
Ik word best blij van Spanje.

4 comments:

 1. so in the end did you end up liking the taste of any of the sherry? i tried really really hard while i was there, but in the end decided that dry sherry is never going to taste like something i should be drinking.

  ReplyDelete
 2. Yes I love it.. especially the really dry ones!

  ReplyDelete
 3. Yes I love it.. especially the really dry ones!

  ReplyDelete
 4. BlueHost is definitely one of the best website hosting company with plans for all of your hosting requirements.

  ReplyDelete