Saturday, September 20, 2014

Vis in Oban: Haddock en co

In Oban eet je vis. Haddock, (schelvis) vooral.

IMG_5548

Bij de Waterfront Fishhouse was de haddock gebakken, gedrapeerd over een bergje zachte aardappelpuree, en bedekt met een romige chedaarsaus. Het soort eten waarbij je na elke hap een kleine zucht van genot slaakt, en als je je bord helemaal leeg hebt geschraapt, en je echt geen honger meer hebt na al die aardappels en room en kaas, ben je toch verdrietig dat het op is.

IMG_5575

De volgende dag: Fishplatter for 2 (en oesters) bij de Oban Seafood Hut, een klein schuurtje aan de haven waar je staand eet of op een houten bankje onder de blote hemel, met uitzicht op de vissersboten. Plastic bestek, je wast na afloop je handen onder de kraan die buiten hangt. Maar dan heb je je wel gelukkig gegeten aan whelks, krab, gerookte zalm, verschillende soorten garnalen, octopus,en heel veel mosselen.

Na een paar uur de tweede gang: Fish & Chips, afgehaald en opgegeten aan de baai. Gefrituurde schelvis, een viskoekje van gerookte schelvis, patat (met zout en azijn). En mushy peas.

IMG_1770

3 comments:

  1. We ate there earlier this summer, and loved it! For something less formal, the takeout fish and chips from George Street was also marvelous.

    ReplyDelete
  2. oswegocsa.. are you melissa??? Anyway, that was where the fish and chips in the last picture came from!

    ReplyDelete
  3. Yes, it's Melissa. We have taken students to Oban three times now. It's possibly our favorite town in Scotland!

    ReplyDelete