Sunday, May 20, 2012

rabarberrabarberrabarber


Gisteren werd een rabarberdroom werkelijkheid.

In de avondzon, tijdens een fantastisch en gezellig weekend van de rollende keukens, een 3-gangen rabarbermenu geserveerd krijgen in het Rabarcello gelegenheidsrestaurant van Mister Kitchen.

Versgebakken rabarberbrood, een pittige rabarber tomatensoep met dragon en gehakte hazelnoten, geroosterd varkensvlees met gebakken venkel en rabarberchutney, en een toetje van rabarberijs, rabarbercompote, crumble en vanilleroom. En o ja, een Rabellini (rabarber-prosecco cocktail) en rabarcello (rabarberlikeur) erbij te drinken.
Dat alles, jawel, voor 15 euro.


Er was een hoop te eten bij de Rollende Keukens, en naarmate de dag vorderde veranderde het Westerpark steeds meer in een vrolijke chaos vol aangeschoten mensen, lange rijen voor de kraampjes en uitverkocht eten. Wat zou het dan makkelijk zijn om hier en daar een steekje te laten vallen. Maar niet alleen werden we bij Rabarcello bediend door een meisje dat snel en behendig tussen de tafels doorsprong en ook nog eens bleef lachen, we kregen ons eten op echte borden en drankjes uit echte glazen. En dat eten was, van het versgebakken brood tot de slagroom-met-vanille-spikkels bij het toetje, met zoveel zorg en aandacht en liefde klaargemaakt, dat ik diep onder de indruk was.

Rabarberdromen maakt een buiging voor Rabarcello!
Zelfs de zonsondergang was rabarberkleurig. Nou ja, misschien zie ik alles iets teveel door een roze rabarberbril...


disclaimer Ik ken de mannen van Mister Kitchen persoonlijk, en werk af en toe voor ze. Maar ik zeg alleen dat ik iets lekker vind, als ik iets lekker vind. Als ik iets niet lekker vind, zeg ik niets.

1 comment:

  1. oh, soms wil ik toch zo graag in (de buurt) van de grote stad wonen. Wat een geweldig evenement en wat een heerlijk menu. maar ik heb sinds dit jaar 2 rabarber planten in de tuin, dus volgend jaar probeer ik het dan maar gewoon zelf!

    ReplyDelete