We zijn aan de laatste fase van de reis begonnen en zitten in het Ahrtal, in de Eifel.
Een vakantiebestemming die ik, ik moet het bekennen, uitsluitend en alleen heb uitgekozen omdat hier fantastische rode wijn vandaan komt - Spätburgunder, en de vrij zeldzame Frühburgunder.
Het wijnrestaurant waar we gisteravond naartoe wilden bleek helemaal vol te zitten, wat leidde tot een lichtelijk vertwijfelde rondwandeling door Ahrweiler (waar vanuit ons vakantiehuis naar toe waren gewandeld (3 kwartier! we waren moe! we wilden eten en drinken!))
Uiteindelijk belandden we in een kleine Weinstube waar we dan maar even een glas zouden drinken voor we verder zouden zoeken naar een restaurant. Maar daar bleven we dus een paar uur hangen, met de wijn van Weingut Coels, bloedworst en kaasjes, en de onvermijdelijke afsluiter, een glaasje schnapps. Wel heel bijzondere dit keer: Hefebrand, een schnapps die gedestilleerd wordt van het gist sediment dat achterblijft in de vaten nadat het druivensap tot alcohol gegist is.
Niet erg dat we weer 3 kwartier naar huis moesten wandelen...
No comments:
Post a Comment